camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Babičky žijú vo svojej vlastnej alternatívnej dimenzií

Tak, pre začiatok, stále majú pocit, že sú ich vnúčence príliš chudé. Mám občas pocit, že škála názorov sa aj presne odstupňovane odzrkadľuje na názoroch viacerých generácií. Ja si myslím, že by som mala schudnúť, na to otec povie, čo blbnem, som akurát, a babička sa samozrejme ozve, žeby som mala oveľa viac papkať, veď som úplná vyžľa. Neviem, neviem, keby sa ľudia dožívali viac ako je štandartná priemerná 75-80, ako by to vyzeralo..

Majú svoje názory, ktoré majú desaťročia a určite ich na staré kolená neplánujú meniť. Ale s obľubou menia názory iných.

Prikrášľujú realitu. Všetko bolo úžasné, rodina bola úžasná, vzťahy tiež. So susedami sme boli skororodina. Pozývali sme ich každý deň na koláčik.. To len vy vo vašej rodine máte tvrdohlavé deti, ktoré idú a priori proti vám, vzťahy nanič a práca vás zotročuje. Niekedy je v poriadku ich v tom nechať, ale len do určitej zdravej hranice, inak zistíte, že vám tu niekto okolo vás prežil úplne iný život v skutočnosti ako v jeho slovách.

Všetko, čo priniesla táto doba, je zlé. Najmä umývačky riadu a varné konvice. Lebo to vám bolo tak. Umyvala jedna osoba, utierala druhá a mali medzi sebou také vzácne puto. Také pravé umývačské, nenahraditeľné. Zázračne zlepšovalo vzťahy. A varná konvica je zbytočná, veď máme sporák a hrnčeky. Nevadí, že ohoria a treba ich umývať silným detergentom.

Všetci okolo nich by mali oddychovať. Stále pracujú, nemajú na seba čas, stretávajú sa občasne. Pravda, ale keďže ešte nikto nevymyslel deň, ktorý by mal viac ako 24 hodín, holt sa s tým veľa nedá robiť.

Musíte nosiť ich darčeky. Neriskujte katastrofu.




Napriek tomu ich ľúbime. A majú uchmatnutú časť nás, už len tým, že sú babičkovské. A že sú naše.

Každodenný život | stály odkaz

Komentáre

  1. nieco chyba;))
    kde je to take typicke tahanie za líčka so slovami: ,,Ty si ale vyrastla" ,,Ty si ale roztomila" ;))
    publikované: 20.04.2008 19:02:13 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. to moje babky nerobia :))
    chvalabohu :)
    publikované: 20.04.2008 19:31:07 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. hehe
    No moje babky, teraz už len jedna, nikdy také neroli...asi mám šťastie :)
    publikované: 20.04.2008 20:31:12 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014