camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Citim sa ako novopecena matka

Pre zaciatok. Mam 18. Nemam dieta. Ale mam troch bratov,  ktori su odo mna ovela starsi, takze som vekom nieco ako prostrednik medzi nimi a ich detmi. Momentalne sa to nakopilo na 3 synovcov a konecne,aj jednu neter. V nasej rodine sme mali vzdy akutny nedostatok holiek. (ano, jednoznacne sa citim ako rodinny klenot,ktoremu to den co den davaju najavo).

No, a teraz travim Vianoce u bracha, ktory zije v Irsku a ma tu svoju malu, milu, no vytazenu rodinku.

Myslela som, ze kym budem tu, obnovim svoju blogovu zavislost, ale odradza ma anglicka klavesnica a vybuchany medzernik. Pisem pomalsie,a mozno aj preto tento blog moze posobit inak,ako ostatne. Viac rozmyslam nad kazdym slovom.

Preco ako novopecena matka? V podstate som im tu prisla pomoct s krpcom. 2rocnym. Videla som ho predtym raz,ked sme ich boli prvykrat pozriet vo februari. Odchadzala som tak zvlastne dojata, s pohladom upretym na drevenu mrezovanu postielku, ze nebudem vidiet, ako toto dieta rastie,ako sa uci prve slova, chodi na nocnik, jednoducho, ako sa uci ZIT.

Prvy tyzden boli fofry, bracho aj s manzelkou boli stale v nejakej z ich robot, ktore si zobrali na prilepsenie okolo vianoc. Tak som cely cas mala maleho na starosti ja. Nejake skusenosti mam vdaka mojim bratislavskym krpcom, nejdenkrat som uz stracala nervy a mala som pocit, ze som v bezvychodiskovej situacii. Ale nikdy som nemala dieta na starosti skoro nonstop.

Bola to z ich strany urcite dost velka dovera. Tak som sa musela vysporiadavat s detskym placom, ktory ma za ucel vydierat a dosiahnut svoje, so serioznym napinanim pri vymene plienok, musela som sa naucit byt prisna, a nedat dietatu vsetko, co chce, len to, co je prenho dobre. Ze fuha, nie je to lahke, co by urcite povedali vsetky mamicky.

Vychovat cloveka, aby z neho naozaj clovek bol, je tazke. Je to nieco, na co nam nepomoze ani tisic navodov, ktore si nakupime pocas materstva. Lebo uz kazde dieta je individualita. Nieco ma predurcene v genoch, nieco si vytvori samo, nieco ma podmienene prostredim, v ktorom vyrasta. A nikde nie je zaruka, co z dietata raz bude, ani pri tej najlepsej vychove,aku moze rodic dietatu dat. A potom si to vela rodicov vycita, aj ked nema co.

Tak si myslim, ze by som uz zvladla mat aj vlastne :) Ale snad nie skor,ako o takych 10 rokov. Mam cas.

Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. mmm
    a varit vies dobre? to uz potom rovno pod cepiec a hybaj ho do kostola :) a inac, take zeny Slovensko potrebuje, aby sme nevyhynuli, pripadne zachvilu neboli mensinou vo vlastnom state! :) (sice si nikde nespominala, ze by si chcela mat vela deti, ale tak akosi sa to hodi, ked ti to s nimi uz tak ide ;))
    publikované: 06.01.2008 08:11:33 | autor: Havelock (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014