camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pôst je zdravý, ale jedlo o to neodolateľnejšie

..je to ako v ekonomike..Uspokojiť krátkodobé, či dlhodobé potreby? :)
Včera bola rodinná pidioslava. Babinka oslavovala krásnu 84ku. Aj keď som si dala vlastne len šalát, odchádzala som s pocitom preplnenosti. Tak ma dnes ráno napadlo, že sa znova a zas pokúsim o pôst, prečistenie tela, vyplavenie zbytočných, prípadne nie príliš pozitívne pôsobiacich látok v mojom tele.

Od začiatku som bola nervózna, ťažko som sa sústredila, čo bolo dosť na škodu, keďže som celé doobedie rátala matiku na pondelkové prijímačky na matfyz. Ale zaumienila som sa, že dnes vydržím. A že možno až do nedele, nech je to echt.

Poobede som si chcela dať overiť kópie maturitného vysvedčenia u notára. Kto by bol povedal, že račianska notárka pracuje v piatok len do druhej. Chcem povedať, kto dnes pracuje iba do druhej?? Zastavila som sa cestou v bankomate, či mi čirou nahodou neprišli peniaze, ktoré som si odpracovala už v apríli a mala som ich mať dávno vo vrecku. Prísľub bol, len ten cash stále nikde. Nie, nie je mi trápne si požičiavať veľké obnosy od rodičov.  Tak som sa vrátila domov, a rozmyšľala, čo teraz. Jasné, matrika tiež môže overovať. Ďalšia prechádzka po Rači. Samozrejme, matrika do dvanástej.

Ja hladná. Rema pri mne. Stravný lístok po ruke. Hladina nervozity a vnútornej ujačenosti stúpala. No nekúp to. Najnezdravšie veci, čo som si dlho odopierala. No nebuď šťastná ako blcha.

A tak skončil ani nie prvý, ani nie posledný pokus o prečistenie organizmu a nasadenie zdravého životného štýlu.

Ale deň neskončil a ja som stále nemala notárske osvedčenie. Volám na matfyz na študijné. Ženská ma zvozila ako 5ročné decko, že som neschopná za dva týždne si dať overiť dokument, ako je to možné, bla bla bla..Ale že sa to dá spraviť, aj keď je to všetko moja chyba bla bla bla... Však má pravdu, ale dá sa to povedať aj civilizovane. Uplne ma rozladila. Keby som stále držala pôst, tak na ňu asi nakričím naspäť, ale takto som si držala urazené dekórum.

No, všetko dobre dopadlo, vysvečko mám overené, v meste fungovali dlhšie ako v Rači (no comment).

Raz sa mi podarí aspoň ten jedeň deň, už vidím úsvit toho času :)

Pekný zvyšok dňa.

Každodenný život | stály odkaz

Komentáre

  1. Nechaj si to po prijímačkách :-))
    Teraz si daj veľa čokolády... aby sa Ti lepšie rátalo :-))
    publikované: 06.06.2008 19:17:42 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. camelle
    fandím Ti . ja matiku rada . moje hobby . a rada ju vysvetľujem . mám vždy obrovskú radosť keď niekomu dokážem , že nie je idiot .
    publikované: 06.06.2008 19:33:50 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. topas :)
    na vysvetlovanie vacsinou nemam nervy..:) teda vysvetlovanie nechapavym ludom a obdivujem vsetkych ktori na to maju trpezlivost :)
    jj matika je krasna a logicka :P (uz sa citim jak moja matikarka)

    rusalka..asi mas pravdu, teraz to nepojde :)
    publikované: 06.06.2008 19:36:35 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  4. camelle
    ale tá matikárka mala veľkú pravdu . žiaľ veľa ľudí si myslí , že logika v matematike je len pre matematiku a že ju nemôžu nikde inde použiť . neuvedomujú si , že logika sa začína cvičením v matike a praktizuje v živote .
    som rada , že sa napapáš .
    publikované: 06.06.2008 19:44:20 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ..
    Na prečistenie je najlepšia krkovička :-)
    publikované: 07.06.2008 15:45:28 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014