camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stop time in da Madhouse

alebo ako to vidím ja...
S kamoškou sme sa dohodli na poslednú chvíľu. Už som mala znova ten mučivý pocit, že kultúrne nežijem, že som úplný barbar. Tak to bolo treba napraviť.

Horko-ťažko som sa dotrepala do Arény (konečne viem kde sa nachádza) a čakala som. Mali sme miesto na ľavom balkóne, úplne horný rad. Nebolo to zlé, nie každý má možnosť odreagovať sa tak, že kope človeku pred sebou do hlavy.

Začali Madhouse. Zloženie Jakabčic, Griglák a Valihora. Jakabčis sa zhostil gitary, no a Griglák a Valihorom dotvárali rytmiku. Juraj s basami rôznych významov a Martin ohuroval za bicími.  Dúfala som, že nikdy neskončia. Hrali tzv funk- jazz. Neskutočne mi to sedelo. Po celom týždni, zatvoriť oči a počúvať, ako hudba plynie a rozpína sa po celej miestnosti. Zo snov ma prebúdzali potlesky ostatných po vydarených sólach.

Osobne ma najviac dostal Martin Valihora. Nikdy som príliš nebola interesovaná v bicích nástrojoch, brala som ich ako doplnok, ktorý dotvára istú atmosféru. Čo aj naozaj sú, ale nie, keď za nimi sedí Valihora. Chvíľami ma nútil uvažovať, či náhodou nemá ďalšie dve imaginárne ruky. Nie nadarmo je súčasťou kapely renomovanej klaviristky Hiromi. Očaril ma svojou rytmikou, suverénnosťou a úsmevom. Som len človek.




Po nich nastúpili Stop time, v zložení opäť Jakabčic s Griglákom + Juraj Bartoš (trúbka, krídlovka), Richard Sarkozi (klávesy) a Oldo Petráš (bicie), niekdajší učiteľ spomínaného Valihoru.

Bol to kultivovanejší jazz, už nie taký "živočíšny", ako pri Madhouse, mal svoj vlastný charakter. Hrali spolu po 15tich rokoch, boli to už páni pokročilejšieho veku, ale to nebola žiadna závada, skôr naopak.  V mojich očiach sa vyznamenal najmä Juraj Bartoš, vystupujúci s Bratislava Hot Serenaders aj so známym Orchestrom Gustáva Broma (áno, tí s Lets dance) , už len tým, že pri jazze mimoriadne obľubujem plechové dychové nástroje. Aj keď, nebol to môj beloved saxík, znelo to fajn.  Príjemným vyvrcholením bola skladba, kde prišiel bývalý člen Ján štubniak a ujal sa klavíra na vysokom leveli. Radosť počúvať.

Po takýchto koncertoch ma vždy hryzú výčitky svedomia, kam som to mohla dotiahnuť, keby som sa viac venovala rozvíjaniu svojho muzikálna. Ale kto vie, nikdy nie je neskoro.






Moje muzikálno | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    ale ved snad este nie je vsetko stratene v tvojom pripade
    publikované: 26.03.2007 18:36:47 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. noo,
    praveze celkom aj skoro ze hej, profi muzikanti tomu venuju cele detstvo a mladost..

    a ked to formulujem takto, tak mi to prestava byt luto :))
    publikované: 26.03.2007 21:52:53 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    valihora je klasik .)

    a nelutuj, kazdemu je nieco luto. mne, ze som bola pohodlna az tak, ze som sa nenaucila ani tuknut .. a nemusela som byt virtuoz :)
    publikované: 27.03.2007 08:22:40 | autor: bratislavitae (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. aachh
    tusim sme pisali onehda o tom istom :-))
    publikované: 21.04.2007 09:28:19 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014