camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tak ako teda správne zvládnuť ten stres?

otázka nie je vždy taká ľahká, ako sa zdá :)
Nuž, pre mňa včerajšok koniec koncov žiadny stres nebol. Jediná mierne stresujúca vec bola celá zdĺhavosť procesu. Ani nie tak stresujúca, ako vyčerpávajúca.

Deň sa včera začal fajn, tým že mi prišla brožúrka z filozofickej, čo bola pre mňa mierna úľava a dôkaz, že aj po všetkých kixoch, čo som spravila, nado mnou zažmúrili oči.

Test z mojej úrovne bol ľahký, samé logické súvsťažnosti a informácie vyplývajúce z textu. Vedomosti bokom. Až na tie slabiky Patagónie, ktoré ma ešte budú tuším strašiť aj v snoch, keďže mi celá logika nelogika toho nejde do hlavy. čiže toto mám v suchu.

Sloh. No kto tie témy vymýšľal, ani nechcem vedieť. Jozef Mak ani Don Quihotte neboli pre 98 percent ľudí určite prijateľné možnosti. Pri Makovi sa vynárala otázka, či máme písať beletrizovaný životopis jeho ako postavy z diela Hronského, alebo hocijakého randomového "človeka-milión" . Načo nám potom teta z ministerstva odpovedala, že správne je to druhé. ALe to už som zavalila, a bola rozhodnutá, že napíšem rozprávanie. Ale potom som sa vrátila k mojej beloved úvahe.

Už mi dochádzala fantázia, keď som na záchode stretla jednu béčkarku, ktorá ma inšpirovala k tomu, čo mám písať ďalej :) Takže po popise stresu a vymenovaní pár každodenných situácií som sa pustila do analyzovania bežného ľudského životného štýlu, ktorý ústi do stresu. Workoholizmus, náročnosť, 100percentná nasadenosť, ktorá je od nás všade vyžadovaná, a žiadny čas na oddych, pretože na neho nie je čas. Čas sú predsa peniaze. A ďalšia samostatná kapitola je časová rezerva. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že to, že človek si hovorí, že ešte stále má čas, aby stihol poslednú električku, ktorou to zvládne v požadovanom čase, naozaj vedie do stresu. Som tiež jeden z tých.

Po prečítaní som mala pocit, že je to málo "úvahovité". Teda, málo "Podľa môjho názoru, Myslím si.." etc, nejaké tie básnické otázky som si tam pretlačila, aj zo dva frazeologizmy, pár básnických pomenovaní.. Ale nebolo to ono. Ja úvahy písať viem, ale táto...nechám sa prekvapiť :)

Dnes angličtina, A úroveň. Hlboký nádych aaaa.......ideme.

Každodenný život | stály odkaz

Komentáre

  1. Camelle
    veľmi držím palce . so stresom treba vykývať . musíš sa naučiť ovládať svoje podvedomie . musíš dokázať prekonať tlak stresu . ukľudniť sa v každej situácii . vyžaduje si to pevnú vôľu a tréning .
    publikované: 12.03.2008 08:24:13 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014