camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zaradím sa do stáda?

..alebo urobím niečo šialené?
Má človek vôbec možnosť vybočiť z klasickej osvedčenej línie života ktorý sa od neho očakáva?

Som ubitá stereotypom. Potrebujem sa z neho nejak vytrhnúť, no na to nemám dostatok fantázie ani guráže. Pracovný, respektívne školský týždeň mi prejde ani neviem ako, naplnený povinnosťami, občas milými meetingami, posedeniami pri kávičke, dobrom čajíku  či vínku. Môj čas, ktorý si neviem roztriediť a efektívne rozložiť, mi uteká spomedzi prsty. Chcem byť najlepšia, ale nedokážem po sebe pošliapať, a preto, aby som najlepšia bola, niečo robiť. Čakám, že to tak príde ku mne, zakričí "zober si ma" a bude to. Napríklad teraz. Mám pred sebou pár desiatok á štvoriek zo sociológie, ktoré by som mala do zajtra vedieť, ale ja sedím, icq-ujem a píšem blog. A asi by sa zišlo okolo mňa upratať. Koľko vecí si človek všíma, keď má povinnosti a je príliš lenivý ich naplniť.

Žijem prakticky pre víkendy, kedy sa mi často podarí aj vypadnúť z Bratislavy, vypnúť a relaxovať. Chyba. V nedeľu večer potom neviem,čo skôr. A to je všetko len o tom mojom hovadskom delení času. S tým sa asi človek musí narodiť. Alebo neviem.  Ako mám bordel v živote a v izbe, mám ho jednoducho aj v čase.

A tak život plynie. Tým osvedčeným prúdom stereotypu, ktorý stiahne aj tých najsilneších borcov. Máte aj Vy niekedy chuť urobiť niečo šialené, nekonvenčné, aby ste si mohli povedať, že Váš život bol výnimočný? Pohrávam sa s ideou štúdia v zahraničí. Ale to by som teraz mala zarábať ako divá, aby som mala aspoň na zlomok štartu. A tu je znova ten bod zlomu.
Okrem toho, v živote mi chýba vyšší zámer, láska (nie,nemyslím lásku všeobecne) . Nie som kvôli tomu zúfalá, len sa mi občas tak zacnie. Len už som dospela do štádia sklamanosti a znechutenosti. Snáď sa tohto trochu feministického postoja časom zbavím.

A tak. Zastavte sa..a žite pre moment.

Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. Ak máš "bordel v živote"
    asi to až tak zlé s tým Tvojim stereotypom nebude :-))
    publikované: 15.10.2007 23:24:21 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. no, bordel v zivote mam v zmysle
    ze nic nema pevne miesto, a na dolzite veci si nemozem najst cas, pritom ho minam na veci ovela menej dolezite..a je to takto stale, takze mam stereotypny bordel v zivote :))
    publikované: 15.10.2007 23:30:22 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. camelle
    tomuto ja nadávam, že je to jesenná depka, potom príde zimný spánok, potom jarná únava...stále mám vhodné výhovorky:)
    Ale dá sa s tým pohnúť, lebo ľudská vôľa hýbe aj svetom:))
    publikované: 15.10.2007 23:36:06 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :-) usmievam sa
    keď píšeš, že nič v živote nemá pevné miesto... mne to príde fakt ako opak stereotypu, v ktorm svoje pevné miesto všetko má :-)
    publikované: 15.10.2007 23:37:36 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :)
    vikina, ano, vyhovoriek je vzdy nadostac :) Da sa, da sa..vzdy sa da, len ako pisem, na to treba vela guraze..urobila si Ty niekedy nieco take?

    rusalka, neviem, asi si pod stereotypom predstavujeme kazda nieco ine..:) nech to nazveme hocako, vzdy to je to, ze zapadam..a nechcem..
    publikované: 15.10.2007 23:41:15 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  6. guráže??
    najväčšiu som dosiahla pri vypnutí hltačov mojej energie a času....povieš si...nedá sa:) takže deň bez TV, PC, bez zbytočných poriadkumilovných prác...určiť si prioritu iba jediného dňa:)(napr. štúdium mimo bytu) Vieš, prišla som potom na jednoduchý záver..svet sa nezboril stále je a stále bude rovnaký, len my sme tu a teraz:))
    Príjemnú noc:)
    publikované: 16.10.2007 00:03:00 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Dôležité je,
    že nechceš :-)))
    publikované: 16.10.2007 00:15:03 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. B.
    Fakt mi je ťažko, keď čítam od teba takéto veci....
    publikované: 16.10.2007 08:40:06 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. tak
    asi prídem za tebou a zakričím "zober si ma" :)
    publikované: 16.10.2007 12:06:11 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014