camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Existuje nejaký paralelný vesmír, v ktorom je žena sama so sebou spokojná?

Téma, o ktorej boli napísané tony článkov, ktorá bola je a bude zakomponovaná do mnohých kníh. Prečo nie je žena so sebou nikdy spokojná? Táto myšlienka sa viaže skôr na vzhľad, ale podľa mňa  aj na iné aspekty života modernej priemernej ženskej.

Klasické ráno. Pre mňa osobne začína tak o 6:50. Pohľad do zrkadla. Ako vždy. Potreba zo seba urobiť človeka nahodením fasády, aby sa milióny živočíchov s ktorými prídem do kontaktu, nezľakli. A nie je to pritom len fixná idea? Častokrát počúvam, že vyzerám rovnako, či si nahodím mejkap alebo nie. To človeka mierne znechutí, keďže venuje štyri minúty, ktoré by mohol potenciálne venovať raňajkám, zrovna tejto bohumilej činnosti. Robím to viac-menej pre seba. Pretože ja ten rozdiel vidím.

Ale nahodenie, či nenahodenie mejkapu však prispieva k spokojnosti len svojou troškou. Pretože je nemožné dosiahnuť stav absolútnej spokojnosti. Utópia. Asi nejaký špecifický kód v DNA.

Ako som spomínala, nie je to len o vzhľade. Ženy majú tendenciu snahy byť lepšie ako ich náprotivky. Okej, toto nemôžem aplikovať úplne všeobecne bez toho, aby to bola lož, ale každopádne, vyplýva to z histórie. Z histórie, kde merítkom moci bola sila, ktorá ženám nebola nadelená v miere, aby mohli byť adekvátnymi súpermi. Fyzická sila. Vďakabohu, že žijeme v modernej dobe.

Mala som pocit, že toto celé je už len prežitok, ale občas s otvorenými ústami zisťujem, že toto je stále názor niektorých mužov. Že sú prosto viac. Že máloktorá žena sa zapísala do histórie. Ako sa aj mohla, keď ju nepustili k slovu.  Že muž má navrch, pretože sú obaja rovnakí, no muž má naviac aj silu. Že spolu síce tvoria celok, ale muž je z toho tri patiny a žena dve.

Pôvodným zámerom však nebolo robiť feministickú propagandu :) Chcela som povedať, že možno aj toto je niečo, čo ženy poháňa dopredu. A nedovolí im byť so sebou spokojné. A podľa mňa je to plus. Zdravá nespokojnosť je vždy na osoh. Samozrejme, nikdy nebudeme dokonalé.

Vždy nás budú muži milovať aj s našimi chybami, rovnako, ako my ich. S chybičkami či už na vizáži, ktoré nás robia  jedinečnými a ktoré sa snažíme deň čo deň zatierať, či už osobnostnými.

Je pekné chcieť dospieť k dokonalosti. Aj keď nevieme, ako vyzerá. Nejde o cieľ, ale o proces, akým sa k nemu blížime.



Úvahy | stály odkaz

Komentáre

  1. nedokonalost je nadherna...
    a nedokonalost je v cloveku jeho dokonalost, jednoducho zena ako aj muz su bytosti a ak su nedokonale, ale uvedomuju si to (nemusia to zakryvat), tak su pravi ti dokonali.a vlastne by som toto vobec neriesil, ale to co si pisala ma nieco do seba, ja len taku vsuvku o tej ne/dokonalosti :)
    ps: niekedy ani zeny nevedia aka je ich nedokonala dokonalost nadherna a ako nas pritahuju :)
    publikované: 04.06.2008 17:15:23 | autor: valasik (e-mail, web, autorizovaný)
  2. valasik
    dokonala nedokonalost..pekne povedane :) a aj tvoja verzia ma cosi do seba :) dokonalost je svojim sposobom relativna, pre kazdeho moze znamenat cosi ine, pretoze je to cosi nepopisatelne normalnou slovnou zasobou. :)
    vo vztahu muz zena...nedokonalost ako nedokonalost..niekedy nas moze pritahovat, niekedy rozculovat :)
    publikované: 04.06.2008 18:58:54 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. všetci máme chyby
    ..ide o to, čo komu vyhovuje a čo komu prekáža, ideál je dokonalosť, nie je na škodu ak je snaha o priblíženie sa k ideálu i keď vieme, že ho nikdy nedosiahneme O_ô
    publikované: 04.06.2008 21:17:29 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  4. vela statia na ceste, camelle
    pekne vykracujes, paci sa mi to ;) :)
    publikované: 05.06.2008 08:21:47 | autor: kordelia (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. :)
    NIE
    publikované: 05.06.2008 13:16:37 | autor: yuriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. zato, ze si teraz za dobraka
    nezapres cim si mi pil krv ked si nim nachvilu nebol :)
    publikované: 05.06.2008 15:13:32 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  7. hmm
    cim? O:-)
    publikované: 06.06.2008 16:25:12 | autor: yuriy (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014