camelle

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ach peniaze, peniaze..

milované aj preklínané..

Ešte som len nevinný študent, a už musím riešiť otázku financií. Nechutné. To pred takými sto rokmi ľudia takéto problémy vôbec nemali. Pár rokov si poštudovali, aby neboli úplne negramotní, a potom pomáhali rodičom na poli alebo vo vinici. Čo mi pripomína, vďaka Bože, že som sa narodila vtedy, keď som sa narodila.

 

Naši ma občas v tomto štvú. Na jednej strane, keď dojdem umorená z nejakej brigády, mi hovoria, že to nie je ich problém, a hybaj ešte aj kuchyňu upratať, a na druhej, tretej, či onakej strane mi vravia, že si mám všetko platiť sama, veď zarábam. Učím sa žiť s touto nelogickou logikou, vlastnou najmä rodičom.

 

Učím sa zodpovednosti. Zatiaľ som si stihla toto slovo v hlave zadefinovať, neskôr možno začnem aj konať. Skončilo sladké detstvo, sprevádzané vláčením rodičov po obchodoch s neustálymi slovami na perách: „Mamí, ale ja to naozaj potrebujem! Veď už mám len trojo riflí (slovo, či slovné spojenie podľa potreby obmeňte)!“ Ľudia mi často a radi pripomínajú, že som nezodpovedná. Najvyšší čas s tým niečo robiť. Je to robota tak na celý život.

 

Na moje roboty sa nesťažujem. Celkovo, dievčatá študentky to majú v takýchto part-time joboch, čo nepotrebujú žiadnu extra špecializáciu oveľa ľahšie. Hostesingových agentúr plná.... Bratislava. Aj keď, mám pocit, že sa mi zachvíľu natrhnú kútiky. To sa nezdá, ale skúste sa niekedy usmievať 6 hodín v kuse. A hlavne, keď vás šéfka námatkovo kontroluje. Nepríjemná šéfka. Taká, čo si myslí, že za pol roka zhltla schopnosti a skúsenosti dvadsiatich rokov. V takých chvíľach ma pri živote drží myšlienka na moje nákladné, ale MOJE leto. Podľa mojich predstáv. Konečne.

 

Mám toho plnú hlavu. Kalkulujem, koho čo koľko, čo sa mi má vrátiť na daniach, čo mi kedy príde.. Veru, ľahšie to bolo, keď rodičia všetko cvakali. Lenže teraz prišla tá časť života, keď sa pomaly karta obracia a ja im budem vracať ich starostlivosť a vrásky. Nech vedia, že ich snaha nebola márna.

 


 

Camelle


Každodenný život | stály odkaz

Komentáre

  1. drzim palceky do zivota ;))
    par dotazov:
    1. nepis o sefke ze je zla :D nikdy nevies kto ti to tu akym zazrakom bude citat... mne blog cita moj novy veduci..a zistil som ze a stara veduca ho uz cita od OKTOBRA !!!! netusim ako sa o nom mohla dozvediet

    2. ked uz zaravas..davaj si pozor na peniaze..ja som za svoju zmrzlinarsku karieru zarobil doposial okolo 180 000 ,- nerobim si srnadu.. robim to uz piaty rok..ale co je podstatne..nic som si nekupil.. rychlo tie peiaze odchadzaju

    see you
    publikované: 30.04.2007 22:30:48 | autor: radkio (e-mail, web, autorizovaný)
  2. dakujem :)
    no way, sefka sa k tomu nema ako dostat, zas jakus- takus anonymitu tu mam, a nie som s nou v inom kontakte len telefonickom.. a keby aj, mf, mam viac poistiek, nie som na nej zavisla 8)

    hehe, no, davat si pozor na peniaze je umenie, ktore suvisi aj so spominanou zodpovednostou..

    zaujimave..tych 180 litrov..to si vedies uctovnictvo? :)ci mavas pausalny rovnaky plat? bo ja by som za toho certa nevdela, kolko som zarobila odkedy robievam :)
    publikované: 30.04.2007 22:55:38 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. aj u nás doma
    ...je to obdobné, nemáš s mojou dcérou rovnaký návod na životné pohľady...moje vytíkanie "nezodpovednosti" poňala brigádou...potom nastalo moje hundranie, či chodí domov ako do hotela...No čo už, rodočov si nenavyberáte...ale lepšia takáto škola života, ako žiadna, nie? Dobrú nôcku..
    publikované: 30.04.2007 23:20:29 | autor: vikina (e-mail, web, autorizovaný)
  4. je to priblizne...
    viem tak ze okolo asi kolko som ktory mesiac mal :D dobra pamat

    a pozor napriklad na to, ze sefka pozna tvoju prezyvku..alebo proste nahoda..mna nasli cez Google... dala tam slovicko zmrzlina zilina a mala ma.. nahoda ;)

    nikdy nevies ;)
    publikované: 30.04.2007 23:22:20 | autor: radkio (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ten obrazok
    tych lovasov si robila ty u teba doma, ci u teba v trezore? :))
    publikované: 01.05.2007 06:47:10 | autor: TPnetopier (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Tak nech ti to ide
    a KED BUDES MAT VIAC TYCH KOPCEKOV TAK SA PODEL :-)
    publikované: 01.05.2007 10:20:14 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :)
    viki, to je asi nejaky vseobecny rodicovsky syndrom :) ale nasim to neberiem, ani nevycitam :)

    teide, co by som pre blogerikov neurobila :))
    publikované: 01.05.2007 20:58:09 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Peniaze
    Peniaze sú dobrá vec...ale jednoduchšie by bolo bez nich.
    publikované: 02.05.2007 11:44:05 | autor: Maťo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014